Στα χαμηλότερα επίπεδα 14 μηνών το γιέν έναντι του δολαρίου

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε και έναντι του ευρώ
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 09:50

ΣΤΑ 113 υποχώρησε το γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, για πρώτη φορά από τον Μάϊο του 2004, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Junichiro Koizumi, θα πιέσει για πρόωρες εκλογές, αφού η στήριξη της πώλησης του ταχυδρομικού συστήματος της Ιαπωνίας, σβήνει.

Ο Koizumi, αγωνίζεται να λάβει την έγκριση για την πώληση της Japan Post, της μεγαλύτερης τράπεζας καταθέσεων από την Ανω Βουλή, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Shinzo Abe, σήμερα στο Τόκυο. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών, έναντι του ευρώ.

«Οι ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση στην Ιαπωνία, κάνουν πιο ανίσχυρο το γιέν», ανέφερε ο Fumihiko Kawano, επικεφαλής του τμήματος ξένου συναλλάγματος στο Τόκυο, της Nomura Securities Co., συμπληρώνοντας: «Οι επενδυτές σκέφτονται την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης».

Το γιέν υποχώρησε στα 113,08 έναντι του δολαρίου, στις 6:57' π.μ., στο Λονδίνο, από 112,68 γιέν, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ, το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 136,60, από 135,62. Προσφάτως, το γιέν διαπραγματεύθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των 113,17 δολ., στα χαμηλότερα 14 μηνών και στα 136,75 έναντι του ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 29 Απριλίου. Το γιέν, ενδέχεται να υποχωρήσει στα 114, μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα