Νεώριον : Αρχίζει τον Ιούλιο η ναυπήγηση πλοίων

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2001 11:17
UPD:11:18

Αρχίζει επισήμως τον ερχόμενο μήνα η υλοποίηση του προγράμματος ναυπήγησης δύο πολυτελών κρουαζιερόπλοιων μήκους 85 μέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 32 δισ. δρχ. στην Νεώριον Ναυπηγεία Σύρου, για λογαριασμό της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας, Liveras Yachts.

Oπως ανακοινώθηκε στη γενική συνέλευση της εταιρείας, το πρόγραμμα αυτό και η option για δύο ακόμη παρόμοια σκάφη που προβλέπει η σύμβαση, απαιτεί την προώθηση επενδύσεων ύψους 3,5 δισ. δρχ. οι οποίες αφορούν στην απόκτηση νέου συστήματος Synchrolift για την ανέλκυση και την καθέλκυση σκαφών, υπόστεγου ειδικών προδιαγραφών και σύγχρονων μηχανημάτων κοπής ελασμάτων.

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία υλοποιεί τις συμβάσεις με την Aerospetiale για την κατασκευή φορέων πυραύλων Exocet, την Dasa για την κατασκευή μηχανικών τμημάτων οπλικών συστημάτων, ενώ πέρυσι εξασφάλισε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την σουηδική εταιρεία Dockstavaret για την κατασκευή μικρών σκαφών ειδικών χρήσεων, όπως περιπολικά θαλάσσης.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τέλος την τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της, που παρέχει τη δυνατότητα επέκτασης των δραστηριοτήτων της, στην αξιοποίηση κάθε είδους ακινήτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα