Οδ. Κυριακόπουλος: Ο ΣΕΒ δεν ζητεί προνόμια

«Ημίμετρα τα μέτρα της κυβέρνησης»
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 17:37

Ο ΣΕΒ δεν ζητεί προνόμια, αλλά διεκδικεί το ίδιο καθεστώς για τις εργασιακές σχέσεις που ισχύει για τις επιχειρήσεις της Ε.Ε., τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, με αφορμή την συζήτηση του Νομοσχέδιου για τα εργασιακά, σημειώνοντας ότι τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως δεν είναι πλήρη.

«Ο ΣΕΒ που εκπροσωπεί 5.000 επιχειρήσεις στον τόπο μας, οι οποίες απασχολούν πάνω από 500.000 εργαζόμενους δεν ζητεί προνόμια, διεκδικεί για τις επιχειρήσεις-μέλη του, το ίδιο καθεστώς με αυτό που ισχύει για άλλες επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ για το σχετικό Νομοσχέδιο, δεν πρόκειται περί μεταρρύθμισης, αλλά περί διόρθωσης ενός νόμου (του νόμου Γιαννίτση) που στην ουσία δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, ενώ εκτίμησε ότι έτσι όπως έχει παρουσιαστεί το νομοσχέδιο, δεν θα προσφέρει ουσιαστικά οφέλη στις επιχειρήσεις στο σύνολο τους.

Ο κ. Κυριακόπουλος έκανε λόγο για ανάγκη λήψης και νέων μέτρων που θα αφορούν τις αναγκαστικές προσλήψεις, το ζήτημα των απολύσεων, των εργοδοτικών εισφορών, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.».

Ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους των παραγωγικών δραστηριοτήτων ελληνικών επιχειρήσεων σε άλλες χώρες με μικρότερο κόστος παραγωγής, προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. «Κανείς δεν κάνει μια επένδυση μόνον επειδή αγαπάει την πατρίδα του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κυριακόπουλος, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση που βρεθούν αγορές με χαμηλότερο κόστος παραγωγής δεν παίζουν πλέον ρόλο «εθνικοί λόγοι».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα