ΥΠEΞ: Εγκαινια της διαδικτυακής πύλης www.agora.mfa.gr

Πηγή πληροφόρησης των ελληνικών επιχειρήσεων για τις νέες αγορές του εξωτερικού
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2005 17:53

Εγκαινιάστηκε σήμερα η νέα διαδικτυακή πύλη www.agora.mfa.gr που αποτελεί πηγή πληροφόρησης των ελληνικών επιχειρήσεων για τις νέες αγορές του εξωτερικού.

Το νέο portal είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και παρέχει μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις αγορές 15 χωρών, για τις οποίες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Δρ. Φουντουκάκο, «η νέα διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Εξωτερικών είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε οι υπηρεσίες του υπουργείου να βοηθήσουν περισσότερο και ουσιαστικότερα την ελληνική επιχειρηματικότητα στην προσπάθεια που κάνει για να διεισδύσει σε νέες αγορές και να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που αυτές προσφέρουν, η οποία και δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογη όπως ανέφερε και πριν από μερικές ημέρες ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας παρουσιάζοντας το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΠΕ».

«Επιτέλους η Ελλάδα ανακαλύπτει την αξία της οικονομικής διπλωματίας, και επιχειρεί να σταθεί δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε νέες αγορές» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, απευθύνοντας χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στα εγκαίνια της διαδικτυακής πύλης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, αναφερόμενος στη σημασία της οικονομικής διπλωματίας εξήρε το κλίμα συνεργασίας και τους κοινούς σκοπούς επιχειρήσεων και κυβέρνησης.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφέρθηκε στον απολογισμό και τα σχέδια της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, στη βαλκανική χερσόνησο αναπτύσσονται πάνω από 3.500 ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν επενδυθεί πάνω από έξι δισ. ευρώ και έχουν παραχθεί 200.000 θέσεις εργασίας. Στα Βαλκάνια λειτουργούν περισσότερα από 700 παραρτήματα ελληνικών τραπεζών που ελέγχουν το 13,1% της βαλκανικής τραπεζικής αγοράς. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα επενδύσεων στην ΠΓΔΜ, την Αλβανία και τη Σερβία-Μαυροβούνιο, δεύτερη στη Βουλγαρία και τρίτη στη Ρουμανία. Τέλος, στη διετία 2004-2005, οι ελληνικές εξαγωγές στη Βαλκανική αυξήθηκαν κατά 10,16%, έναντι μέσης ετήσιας αύξησης 1,12% στην περίοδο 2001-2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα