MLS Πληροφορική: Επέκταση σύμβασης για ανάληψη έργων

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2005 10:57
UPD:10:59

Υπεγράφη η επέκταση της σύμβασης μεταξύ της ΕΔΕΤ και της ένωσης φορέων που έχει αναλάβει την εκπαιδευτική στήριξη του προγράμματος «Δικτυωθείτε ΙΙ», για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Στον Α' κύκλο, εκπαιδεύθηκαν συνολικά 700 επιχειρήσεις, ενώ στον Β' κύκλο, στον οποίο συμμετέχουν πλέον και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, προβλέπεται ότι θα εκπαιδευτούν πάνω από 3.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, με τον δυνητικό προϋπολογισμό του έργου να υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Η MLS Πληροφορική Α.Ε. με ποσοστό 68% είναι ο βασικός εταίρος της ένωσης όπου συμμετέχουν επίσης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Αναπτυξιακή Εταιρία Φλώρινας και η Αναπτυξιακή Εταιρία Καστοριάς.

Εν τω μεταξύ, μετά από σχετικό διαγωνισμό κατακυρώθηκε στην ένωση φορέων που αποτελείται από το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ποσοστό συμμετοχής 60,6%) και την MLS Πληροφορική Α.Ε. (ποσοστό συμμετοχής 39,4%), το έργο «Ανάπτυξης Λογισμικού και Υπηρεσιών Μετάπτωσης Δεδομένων στο πλαίσιο του έργου Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα και την Γλωσσική Εκπαίδευση», αντί του ποσού των 165.000 ευρώ πλέον του ΦΠΑ (196.350 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το έργο έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για την υποστήριξη της μελέτης, της διάδοσης και της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Με την ολοκλήρωσή της, η «Πύλη», προβλέπεται να αποτελέσει ένα χρήσιμο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό περιβάλλον για την υποστήριξη και διάδοση της ελληνικής στην ψηφιακή εποχή, για τη διδασκαλία της ελληνικής ως μητρικής και δεύτερης/ξένης και για την υποστήριξη της έρευνας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΛΣ



Σχολιασμένα