ΕΚΤ: Ικανοποιητική πρόοδος σ’ όλα τα θέματα

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 13:51
UPD:13:56
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Thorns of berry bushes are silhouetted to frame the new ECB headquarters in Frankfurt, Germany March 9, 2016. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - θεσμών διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών μαραθώνιων επαφών.

«Σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σ’ όλα τα θέματα» υποστηρίζει αξιωματούχος της ΕΚΤ και διαβεβαιώνει ότι «και οι τέσσερις θεσμοί εργάζονται εντατικά μαζί με τις ελληνικές αρχές πάνω σε ένα φιλόδοξο πακέτο μέτρων με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, όσο και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας.

Την ίδια ώρα, ο Μπενουά Κερέ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, εκφράζει τη συμφωνία του με το ΔΝΤ, σχετικά με την αναγκαιότητα μίας ισχυρής δέσμης μέτρων. «Ο σκοπός των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου και ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ» σημειώνει παράλληλα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα