Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, για πρώτη ημέρα, σε σύνολο τεσσάρων ημερών, καθώς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Advantest Corp., της Australand Property Group. και της Hynix Semiconductor Inc., ανακοίνωσαν καλύτερα απ'ό,τι αναμενόταν, κέρδη.

«Τα αποτελέσματα των εταιρειών βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο», ανέφερε ο Ηiroaki Minaka, ο οποίος διαχειρίζεται 18 δισ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co., συμπληρώνοντας: «Οποιαδήποτε διαβεβαίωση, ότι η ανάπτυξη των κερδών μένει ανέπαφη, θα δώσει άνεμο ώθησης στις μετοχές».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 100,71 μονάδες, στις 10:32' π.μ., στο Τόκυο. Επτά από τους 10 κλαδικούς δείκτες που απαρτίζουν τον MSCI, κινούντο ανοδικά.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, αναρριχήθηκε 0,8%, φθάνοντας στις 11.827,54 μονάδες, τη στιγμή, που στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi, κέρδιζε 0,5%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, σημείωνε άνοδο 0,1%. Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας σημείωναν κέρδη, εκτός από την Ταϊβάν, όπου σημείωνε απώλειες.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, οδήγησαν επίσης τις μετοχές στις ΗΠΑ υψηλότερα. Ο Standard & Poor's 500 Index, σημείωσε χθες άνοδο 0,2%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Texas Instruments Inc. και της Lockheed Martin Corp., τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών αυτό το τρίμηνο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των εκτιμήσεων.

Στην Ιαπωνία, εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Sharp Corp. και της Canon Inc., αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματά τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα