Μεξικό, Βραζιλία: Χαμηλότερη η οικονομική ανάπτυξη φέτος

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 08:30

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών τους, για την οικονομική ανάπτυξη φέτος, προχώρησαν Μεξικό και Βραζιλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής, καθώς τα υψηλότερα βασικά επιτόκια δανεισμού, σε συνδυασμό με τη μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ, περιόρισαν τη ζήτηση.

Το ΑΕΠ της Βραζιλίας, θα αυξηθεί 3,4% το 2005, χαμηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 4% και 4,32% σύμφωνα με το υπουργείο Προϋπολογισμού και Σχεδιασμού, στο Web site του. Η οικονομία του Μεξικό, θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,75% το 2005, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη 4%, σύμφωνα με την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, για τον πληθωρισμό του τριμήνου, σήμερα.

«Η καλύτερη στιγμή για την οικονομική ανάπτυξη της Βραζιλίας, έχει παρέλθει», ανέφερε ο Nick Field, ο οποίος διαχειρίζεται 775 εκατ. δολ. σε ομόλογα αναδυομένων αγορών, συμπεριλαμβανομένων και ομολόγων της Βραζιλίας, με την WestLB Asset Management, σε τηλεφωνική του συνέντευξη από το Λονδίνο.

Η ανάπτυξη του Μεξικό έχει επηρεαστεί από τη χαμηλότερη βιομηχανική ανάπτυξη των ΗΠΑ, της αγοράστριας του 85% των εξαγωγών του Μεξικό. Το 2004, η οικονομική του ανάπτυξη είχε ρυθμό 4,4%.

Η οικονομία της Βραζιλίας συρρικνώνεται μετά την ανάπτυξή της με τον ταχύτερο ρυθμό, σε μια δεκαετία, πέρυσι. Οι κεντρικοί τραπεζίτες αύξησαν τα βασικά επιτόκια δανεισμού εννέα φορές από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο, διατηρώντας τα στα υψηλότερα επίπεδα των 21 ετών και στο 19,75%, σε με προσπάθεια περιορισμού του πληθωρισμού.

Επίσης, η Βραζιλία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό στο τέλος του έτους σήμερα και στο 5,57% από 5,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα