Wal-Mart: Mήνυσε τον T. Coughlin για ψεύτικες δαπάνες

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2005 08:51

Ο Thomas Coughlin, ο οποίος πληρώθηκε με περισσότερα από 15 εκατ. δολ. ΗΠΑ, ως αντιπρόεδρος της Wal-Mart Stores Inc., τα δύο τελευταία χρόνια, άρπαξε από την εταιρεία εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να πληρώσει την αγορά προσωπικών ειδών, από εσώρουχα μέχρι και σκύλο, σύμφωνα με την μήνυση της εταιρείας.

Ο Coughlin, χρησιμοποίησε το ταμείο της εταιρείας για προσωπικά του μικρά ή μεγάλα έξοδα για τη χρονική περίοδο πέντε ετών, από το 1997, σύμφωνα με την Wal-Mart, προς τη μηνυτήρια αναφορά της στο δικαστήριο του Μπέντον, στο Αρκάνσας των ΗΠΑ. Η μήνυση ζητά την ακύρωση της συμφωνίας συνταξιοδότησής του, με την εταιρεία και την επιστροφή 5 εκατ. δολ. σε μισθούς και μπόνους. Ο Coughlin συνταξιοδοτήθηκε τον Ιανουάριο ως το υπ' αριθμόν δεύτερο στέλεχος της εταιρείας και παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή τον Μάρτιο.

Η εταιρεία ανακάλυψε την οικονομική ατασθαλία τον Φεβρουάριο του 2005, όταν ένας συνεργάτης – όπως λένε οι υπάλληλοι – παρατήρησε ότι ο Coughlin, χρησιμοποίησε την εταιρική κάρτα δώρων της Wal-Mart για να αγοράσει φακούς επαφής. Η κάρτα είχε εκδοθεί για «εταιρικές σχέσεις», που τελικά ώθησε σε έναν εκ νέου έλεγχο. Και άλλες αγορές με την κάρτα αυτή, ανακαλύφθηκαν αργότερα κατά τη διάρκεια της έρευνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα