Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές των φυσικών προϊόντων παραγωγής, όπως της BHP Billiton, μετά την αναρρίχηση των τιμών του χαλκού στη Ν. Υόρκη σε επίπεδα ρεκόρ και της Nippon Steel Corp., η οποία ανακοίνωσε, ότι τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο κινήθηκαν ανοδικά, αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

«Οι πηγές ενεργείας, είναι ένας από τους τομείς, όπου επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων», ανέφερε ο Michael Birch, ο οποίος διαχειρίζεται 80 εκατ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της BHP, με την Wallace Funds Management στο Σύδνεϋ, συμπληρώντας: «Οι τιμές των πρώτων υλών φαίνεται ότι έχουν ακόμη να δώσουν κάτι».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 101,61 μονάδες, στις 11:18' π.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης που αποτελείται από τις μετοχές των εταιρειών υλών, είχε τις καλύτερες επιδόσεις, μεταξύ των 10 κλαδικών δεικτών που αποτελούν τον MSCI.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της Sony για τα ετήσια κέρδη, λέγοντας ότι θα προχωρήσει και σε περαιτέρω μειώσεις των προβλέψεων. Η Kyocera Corp., ανακοίνωσε, ότι το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά της κέρδη κινήθηκαν πτωτικά καθώς περιορίστηκε η ζήτηση για κινητά τηλέφωνα, σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών.

Ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 11.888,96 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη και την Κίνα.

Χθες, οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, ώθησαν τον δείκτη Nasdaq και τον Standard & Poor's 500, στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών.

Αυτήν την εβδομάδα, ο MSCI Asia-Pacific Index, έχει σημειώσει άνοδο 0,1% και οδεύει να κλείσει τον δεύτερο μήνα κερδών. Τον Ιούλιο, ο δείκτης σημείωσε συνολικά άνοδο 2,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα