Iαπωνία: Ανοδος της βιομηχανικής παραγωγής, μείωση της ανεργίας

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2005 07:50

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο στην Ιαπωνία, ενώ ο δείκτης ανεργίας, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα επτά ετών, στηρίζοντας την ανάκαμψη από την ύφεση στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο.

Η βιομηχανική παραγωγή, εποχιακώς προσαρμοσμένη αυξήθηκε 1,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Τόκυο, μετά την υποχώρησή της 2,8% τον Μάϊο. Ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, από 4,4%, σύμφωνα με διαφορετική έκθεση. Η ανεργία, σύμφωνα με τις προβλέψεις 33 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμάτο να παραμείνει αμετάβλητη.

Οι βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Matsushita Electric Industrial Co., της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, αναπτύσσονται, με την προσδοκία της υψηλότερης ζήτησης από τις ΗΠΑ και την Ασία. Οι καλύτερες προοπτικές απασχόλησης, θα στηρίξουν τη ζήτηση των καταναλωτών, η οποία οδηγεί στην ανάκαμψη μετά την τέταρτη ύφεση στη χώρα από το 1991.

Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας για κάθε 100 αιτήσεις, αυξήθηκαν στις 96 τον Ιούνιο και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 13 ετών, από 94 τον Μάϊο, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση για την απασχόληση.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Matsushita, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της. Ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 11.872,25 μονάδες, στη 1 μ.μ., στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα