Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2005 10:41
UPD:10:45

Praxis Securities: «Η έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας από το εγχώριο περιβάλλον ενδέχεται να οδηγήσει την αγορά στο να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Επισημαίνουμε ότι μας προκαλεί ανησυχία η γρήγορή υποχώρηση των τιμών που παρατηρήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας».

Fortius Finance: «Η “διόρθωση” του ΓΔ την Παρασκευή αν και αναμενόμενη ήταν δύσκολη χρονικώς προσδιορισθείσα, λόγω και της ανοδικής πορείας των ξένων δεικτών. Περιθώρια περαιτέρω «διόρθωσης» υπάρχουν βάσει τους μεγέθους της ανόδου της αγοράς (+16.74% ή 474.48 μονάδες το διάστημα 04/05-27/07) χωρίς να μεταβάλλουν την ανοδική τάση της αγοράς σε περίπτωση μη υποχώρησης κάτω από την αντίσταση των 3,200

μονάδων για το ΓΔ και των 1,765 μονάδων για το FTSE/ASE-20.

Ουσιαστικό σημείο αναφοράς θα αποτελέσει η κίνηση των ξένων δεικτών, αλλά και η δυνατότητα απορρόφησής ή μη της προσφοράς στον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο, αλλά και στη μετοχή του ΟΤΕ, η οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει αυτή την εβδομάδα , λόγω της αναστροφής του ομολογιακού δανείου που λήγει αύριο. Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, υπό την προϋπόθεση συνέχειας των πιέσεων στις δεικτοβαρείς μετοχές».

Marfin Analysis: «Η αγορά έκλεισε πτωτικά με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να δέχονται πιέσεις ρευστοποιήσεων. Η διόρθωση στις τιμές ήταν εν μέρει αναμενόμενη μετά την σημαντική άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας. Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα και Αγροτική Τράπεζα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1,06% χαμηλότερα, ενώ ο τζίρος έφθασε τα €232εκ (+0,38%). Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε η αγορά να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω ρευστοποιήσεις στις μετοχές που υπεραποδίδουν».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα