Το ΠΑΣΟΚ για τους νέους ελέγχους σχετικά με τις τιμές των καυσίμων

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2005 17:21

«Οι έλεγχοι που "διέταξε" ο κ. Σιούφας για πολλοστή φορά στους βενζινοπώλες, πρέπει επί τέλους να οδηγήσουν σε ορατά για τον πολίτη αποτελέσματα, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση πως αποτελούν "στάχτη στα μάτια" μπροστά στην ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών των καυσίμων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής συντονιστής του Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Όπως τονίζει ο κ. Πρωτόπαπας, «αναγκαίοι και οι έλεγχοι και στους "μικρούς", αλλά αλήθεια πότε θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στους "πολύ μεγάλους" εκεί που πραγματικά και ασύδοτα διαμορφώνονται οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές των καυσίμων»;

Για το θέμα των τιμών των καυσίμων ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε:

«Επιτέλους η κυβέρνηση ξύπνησε από το λήθαργο και την αδιαφορία τόσων μηνών. ¶φησε εντελώς ασύδοτους τους κερδοσκόπους να καταληστεύουν τους απροστάτευτους καταναλωτές. Αγνόησε τις τοποθετήσεις των υπεύθυνων φορέων της αγοράς καυσίμων και των φορέων των καταναλωτών. Επικαλέστηκε τη δήθεν προστασία του ανταγωνισμού και της λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς. Ανακοινώνει τώρα την πρόθεσή της να παραπέμψει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την κερδοσκοπική συμπεριφορά εταιρειών εμπορίας καυσίμων και βενζινοπωλών σε ορισμένες περιοχές της χώρας».

«Έχω ζητήσει εδώ και καιρό την άμεση επιβολή πλαφόν σε περιοχές της χώρας όπου αποδεδειγμένα έχει διαπιστωθεί κερδοσκοπία, καθώς και επιβολή των σχετικών ποινών στους παραβάτες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Αυτή πρέπει να είναι και η άμεση απάντηση. Καλώ την κυβέρνηση, έστω και αργά, να την υλοποιήσει», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα