Ευκλ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να βάλει λίγο νερό στο κρασί του

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 10:50
UPD:11:49
REUTERS/ERIC VIDAL

Nα βάλει «λίγο νερό στο κρασί του» καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας την ανάγκη συνολικής εξέτασης του ελληνικού ζητήματος στο Eurogroup της 22ης Απριλίου. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Τσακαλώτος στέλνει μήνυμα στο ΔΝΤ ότι οι «τεχνοκράτες πρέπει να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας» και τονίζει ότι στο Εurogroup της 22ης Απριλίου θα πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο, δηλαδή τόσο η αξιολόγηση, όσο και το χρέος.

«Οι εργασιακές σχέσεις είναι μια απ' αυτές τις κατακτήσεις και δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να στοχεύει στο χειρότερο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων» αναφέρει, ενώ όσον αφορά τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, εξηγεί ότι «η πρότασή μας φαίνεται να κερδίζει έδαφος», καθώς  «δεν επιβαρύνει καθόλου τους φτωχούς».

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός επισημαίνει ότι η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πολ Τόμσεν εμφανίζουν διαφοροποιημένη στάση έναντι του ελληνικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι η διευθύντρια του Ταμείου κινείται περισσότερο στη λογική της δίκαιης ανάπτυξης. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα