Στ. Θεοδωράκης: Πριν τη μεγάλη υπόκλιση, η κυβέρνηση κάνει πως αντιστέκεται

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 12:20
UPD:12:33
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

A- A A+

Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα συνυπογράψει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και πως η συμφωνία θα ψηφιστεί χωρίς απώλειες στη Βουλή εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αν δεν μπορείς να βγάλεις από πουθενά λεφτά, αν η οικονομία σου παραπαίει και η ανεργία είναι στα ύψη, τότε είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υποκλίσεις. Kαι πάντα πριν τη μεγάλη υπόκλιση, κάνουν ότι υπάρχουν φωνές αντίστασης. Έχουν συμφωνήσει σε όλα με τους εταίρους εκτός από τα "κόκκινα δάνεια". Ο Πρωθυπουργός κατά τεκμήριο λέει ψέματα στους Έλληνες, το έχει κάνει πολλές φορές. Λέει άλλα στους Ευρωπαίους, άλλα στη Μέρκελ, άλλα στον ελληνικό λαό και άλλα στο πολιτικό του συμβούλιο. Εδώ θα είμαστε και θα δει ο ελληνικός λαός για άλλη μια φορά αν εμείς είχαμε δίκιο και ο κ. Τσίπρας άδικο» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο Mega.

«Οι 153 είναι αποφασισμένοι να τα ψηφίσουν όλα»

Εκτίμησε μάλιστα ότι «οι 153 είναι αποφασισμένοι να τα ψηφίσουν όλα». «Μπορεί να διαμαρτύρονται για την πίεση των ξένων αλλά θα τα ψηφίσουν όλα, και μάλιστα για έναν λάθος λόγο επειδή είναι πλέον εξαρτημένοι από το κράτος. Οι συγγενείς τους, οι κολλητοί τους, οι φίλοι τους είναι διορισμένοι στο δημόσιο και αυτό αφορά δυστυχώς πάρα πολλούς βουλευτές» πρόσθεσε.

«Δεν θα ψηφίσουμε το ασφαλιστικό σκεπτόμενοι να μην πέσει η κυβέρνηση»

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι όταν κατατεθεί η συμφωνία στη Βουλή, διαβεβαίωσε ότι «το Ποτάμι δεν θα κρυφτεί σε φτηνά αντιπολιτευτικά "όχι"» διευκρινίζοντας ότι «δεν θα πάμε σε μια γραμμή "όχι" ή σε μία γραμμή "ναι" κάνοντας δεύτερες πολιτικές σκέψεις». Πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό σκεπτόμενο να μην πέσει η κυβέρνηση.

«Απούσα η κυβέρνηση» στο προσφυγικό

Αναφερόμενος στο προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι απούσα», ειδικά στο θέμα της Ειδομένης, και ότι αφήνει ένα σύστημα αδιοίκητο, στα χέρια «κάποιων πονηρών», που είτε «βγάζουν λεφτά, κάνοντας βόλτες στην Ελλάδα τους πρόσφυγες... είτε κάποιων άλλων που έχουν ιδέες επαναστατικές δήθεν, βάζοντας μπροστά τους πρόσφυγες».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέφερε την πρόταση του για την τοποθέτηση ενός «υπερυπουργού» για το προσφυγικό λέγοντας: «Η πολιτική έχει σχέση με τον χρόνο...όταν κάνεις κάτι όταν πρέπει μπορεί να βοηθήσεις, εάν το κάνεις με τέσσερις μήνες καθυστέρηση είναι πολύ αργά. Και σήμερα επειδή δεν θέλει να δεχτεί την πρόταση που του έχω κάνει για υπερυπουργό, αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον συντονισμό της εθνικής επιτροπής μεταναστευτικής πολιτικής».

«Χρειάζεται άλλη λύση πέρα από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ερώτηση για την πρόταση-πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει μια άλλη λύση πέρα από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η άλλη λύση πρέπει να είναι μεγάλη. Να έχει 10 – 15%. Αυτό όμως, δε γίνεται προσθέτοντας τα ποσοστά του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ. Γίνεται μόνο εάν έρθει καινούριος κόσμος. Πρέπει να μπουν σε αυτή τη συζήτηση για το μεγάλο και το καινούργιο δυνάμεις της κοινωνίας που σήμερα μας κοιτούν επιφυλακτικά, αλλά βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή