Ομιλος Frigoglass: Αύξηση 20,5% στα προ φόρων κέρδη

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2005 20:04
UPD:20:07

Αύξηση 14,4% €226,8 εκατομμύρια εμφανίζει ο Ομιλος Frigoglass στο α' εξάμηνο του 2005, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Τα κέρδη προ φόρων εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 20,5% στα €33,5 εκατομμύρια, και τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 38,3% στα €21,2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Λόη, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Frigoglass: «Η συνεχής εστίαση μας στον έλεγχο των συντελεστών κόστους και στην αποτελεσματική διαχείριση του μέσου φορολογικού συντελεστή, επέτρεψε στον Ομιλο να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις από τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών και να μετατρέψει την αύξηση του κύκλου εργασιών σε ουσιαστική βελτίωση των κερδών.

Στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης, όλες οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Ομιλος κινήθηκαν καλύτερα από το αναμενομένο. Τα αποτελέσματα του κλάδου της Νιγηρίας σημείωσαν κατά το πρώτο εξάμηνο αξιόλογη βελτίωση έναντι της αντίστοιχης περιόδου της προηγούμενης χρονιάς. Τα μεν υαλουργεία στηρίχθηκαν στην δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών, ενώ οι λοιπές δραστηριότητες στις αυξημένες πωλήσεις προιόντων PET, μεταλλικών πωμάτων και ψυγείων. Η διατήρηση της τάσης αυτής και κατά το δεύτερο εξάμηνο αποτελεί πρόκληση, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης που αντιμετωπίζουν τα υαλουργεία απο τοπικούς παραγωγούς μπύρας. Η VPI συνεχίζει να υπόκειται σε σημαντικές πιέσεις από τις τιμές των πρώτων υλών, γεγονός που επηρέασε την κερδοφορία παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών. Κατά την περίοδο του δευτέρου τριμήνου, οι ανάγκες του Ομίλου σε κεφάλαιο κίνησης μειώθηκαν και επιταγχύνθηκε σημαντικά η κυκλοφοριακή ταχύτητα. Η συνολική εικόνα του Ομίλου, τα τρέχοντα αποτελέσματα και οι θετικές προοπτικές για το υπόλοιπο της χρονιάς, μας επιτρέπουν να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα