Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση για το ασφαλιστικό

Ποσοστά αναπλήρωσης και επικουρικές τα μεγάλα «αγκάθια»
Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 12:26
UPD:15:21
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

του Στέλιου Παπαπέτρου

Για τις 2 Απριλίου μετατίθεται το επόμενο ραντεβού του υπουργού Eργασίας και των εκπροσώπων των θεσμών για το ασφαλιστικό, καθώς στη σημερινή συνάντηση οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο κ. Κατρούγκαλος, εισερχόμενος στην διαπραγμάτευση, ανέφερε ότι θεωρεί δεδομένη την διασφάλιση των εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και τη διάσωση των κύριων συντάξεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρή απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών στα θέματα των επικουρικών συντάξεων, καθώς και στα ποσοστά αναπλήρωσης του ανταποδοτικού τμήματος των κύριων συντάξεων.

Έτσι οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα και θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις 4 Απριλίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, στόχος είναι η συμφωνία να συζητηθεί στο Euroworking Group στις 11 Απριλίου, ενώ σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι την προσεχή Πέμπτη. Σύμφωνα με τον υπουργό, το ΔΝΤ εξακολουθεί να έχει τις μεγαλύτερες διαφωνίες στο περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, ενώ η προσωπική διαφορά από τον επανυπολογισμό των συντάξεων επικεντρώνεται μόνο σε «τεχνικά θέματα».

Αντίθετα υπάρχει απόκλιση στα ποσοστά αναπλήρωσης. Για το θέμα αυτό ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το πόσο αναλογικό θα είναι το σύστημα είναι απόφαση της ελληνικής πλευράς και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει δέσμευση που να απορρέει από το μνημόνιο».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα