Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2005 10:14
UPD:10:20

Sarros Securities: «Η δέκατη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη FED και οι θετικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις επέδρασαν θετικά στη διαμόρφωση των δεικτών στις ΗΠΑ, όπως βέβαια και η σχετικά μικρή μείωση των τιμών πετρελαίου κάτω των 64$ το βαρέλι. Οι ευρωπαϊκές αγορές στην πλειοψηφία τους κινήθηκαν θετικά με αφορμή και πάλι επιχειρηματικές ανακοινώσεις για αποτελέσματα α’ εξαμήνου και ενδεχόμενες εξαγορές συγχωνεύσεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

»Στην ελληνική αγορά παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις στο χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον κλάδο διυλιστηρίων να πραγματοποιεί αρκετά κέρδη. Ο Γενικός Δείκτης τιμών στα επίπεδα των 3.300 μονάδων φαίνεται ότι συναντά δυσκολίες και αδυναμία συνέχισης της ανοδικής πορείας. Το γενικότερο ενεργειακό πρόβλημα μπορεί να επιφέρει περαιτέρω ρευστοποιήσεις και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Fortius Finance: «Οι διακυμάνσεις του ΓΔ σε εβδομαδιαία βάση πέριξ της αντίστασης των 3.000 μονάδων συνεχίσθηκαν, χωρίς αυτό να σημαίνει αλλαγή της ανοδικής βραχυπρόθεσμης τάσης της αγοράς. Η μείωση του discount στα προθεσμιακά συμβόλαια του FTSE/ASE-20, λήξης Αυγούστου και το θετικό κλίμα που επικρατεί στις ξένες αγορές αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες για κίνηση του ΓΔ σε θετικές περιοχές κατά τη σημερινή συνεδρίαση και για την καταγραφή νέου υψηλού 4ετίας, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στον τραπεζικό κλάδο (ιδιαίτερα ως προς τις Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank), λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 6μήνου».

Aspis Securities: «Θεωρούµε πιθανή την επικράτηση σταθεροποιητικών τάσεων, µε το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη δηµοσίευση εταιρικών αποτελεσµάτων (σήµερα: Τρ. Πειραιώς, αύριο: Eurobank Ergasias, ΕΛΠΕ)».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα