Σε υψηλά τριετίας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2005 10:30
UPD:10:36

ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ υποδέχθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές τα χθεσινά σχόλια της Fed, τα οποία ερμηνεύθηκαν ως ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα παραμείνει σταθερή στην πολιτική συγκρατημένης αύξησης των επιτοκίων.

Ως γνωστόν, η Fed προχώρησε χθες σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ επανέλαβε την άποψή της ότι θα συνεχίσει να ασκεί αυστηρότερη νομισματική πολιτική με προσεκτικά βήματα, γεγονός που σημαίνει όχι περισσότερο από 25 μονάδες βάσης σε κάθε συνεδρίαση.

Θετικά επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα και τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα των γερμανικών εταιρειών Allianz και Bayer. Η τελευταία προχώρησε παράλληλα σε αναβάθμιση των προβλέψεών της σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Η μετοχή της Allianz ενισχύεται κατά 3,2%, καθώς η αύξηση που σημείωσαν τα κέρδη της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Καλύτερα των προβλέψεων ήταν και τα αποτελέσματα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa. Η μετοχική της τιμή σημειώνει άνοδο 3,5%.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 βρίσκεται στις 1.191 μονάδες, στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο από το Μάιο του 2002.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έχει διαμορφωθεί στις 4.519,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,62% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.942,9 μονάδες αυξημένος κατά 0,68%.

Αντιθέτως, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.360,3 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,06% λόγω της αποκοπής των μερισμάτων αρκετών εταιρειών.

Παράλληλα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των βρετανικών πετρελαϊκών εταιρειών εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών του μαύρου χρυσού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα