Αυξάνονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2005 13:57

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ των τοποθετήσεων σε δεικτοβαρείς τίτλους οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα το γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου κατά τις μεσημβρινές συναλλαγές.

Αυτή την ώρα (13:42) ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημειώνει άνοδο κατά 0,63% και βρίσκεται στις 3.321,05 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλότερο σημείο της ημέρας.

«Η σημερινή κίνηση της αγοράς δικαιολογείται από το ράλι στην Ευρώπη μετά και την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια, που υποδηλώνει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης παγκοσμίως οικονομίας», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Μαυρογένης, αναλυτής στην Λαϊκή ¶τταλος Χρηματιστηριακή. «Νομίζω ότι η αγορά θα συνεχίσει να κινείται κοντά στις 3.300 μονάδες τον Αύγουστο με μικρότερο όμως όγκο συναλλαγών λόγω των θερινών διακοπών», πρόσθεσε.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 117,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 9,2 εκατ. ευρώ αφορούν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έχουν γίνει πράξεις, 194 ενισχύονται, 73 καταγράφουν απώλειες και 59 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας σημειώνει μεγάλη άνοδο κατά 7%. Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν επίσης η Cosmote (2,39%), η Βιοχάλκο (2,81%) και η Emporiki Bank (2,08%). Η μετοχή της Πειραιώς ενισχύεται κατά 0,97% εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας μετά τη λήξη της συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα