Διαψεύδονται τα περί νέων φόρων στα ακίνητα

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2005 11:42

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δημοσιεύματα του Τύπου περί επιβολής νέου φόρου στα ακίνητα. Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

«Παρά την προ καιρού κατηγορηματική διάψευση από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τη δήθεν επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα, οι σεναριογράφοι επανέρχονται. Με τα ανεύθυνα αυτά σενάρια, το μόνο αποτέλεσμα είναι η αναστάτωση και η παραπλάνηση των πολιτών.

Με το προσχέδιο για Φορολογία Κεφαλαίου, το οποίο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα για διαβούλευση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μεταρρύθμιση της φορολογίας ακινήτων από το 2006, με την οποία εξυγιαίνεται ο τομέας της οικοδομής, αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή και βελτιώνεται η λειτουργία της αγοράς ακινήτων προς όφελος του συνόλου των πολιτών. Παράλληλα τετραπλασιάζεται το αφορολόγητο όριο για τις δωρεές γονέων προς τέκνα (γονικές παροχές) και διπλασιάζονται οι δόσεις για την καταβολή του φόρου. Παρ΄ όλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να προκαλούν σύγχυση στον ελληνικό λαό και να τον οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα και επιλογές.

Όλοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν για τη σωστή ενημέρωση του ελληνικού λαού», καταλήγει το δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα