Συνεχίζεται το ράλι των τιμών πετρελαίου

Πάνω από τα 66 δολάρια το βαρέλι η τιμή του αργού
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2005 12:00

ΞΕΠΕΡΑΣΕ το επίπεδο των 66 δολαρίων η τιμή του αργού ύστερα από τα νέα προβλήματα που ανέκυψαν στα αμερικανικά διυλιστήρια και τα οποία εγείρουν τον κίνδυνο να παρατηρηθούν ελλείψεις στη βενζίνη.

H τιμή του αμερικανικού αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου, στις 11:22, ώρα Ελλάδος, βρισκόταν στα 66 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 20 σεντς ή 0,30% έναντι του χθεσινού κλεισίματος. Νωρίτερα, ανήλθε στο επίπεδο - ρεκόρ των 66,11 δολαρίων το βαρέλι.

Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει και η τιμή του μπρεντ η οποία στις 11:53 ώρα Ελλάδος είχε φθάσει τα 65,8 δολάρια το βαρέλι ενισχυμένη κατά 27 σεντς ή 0,42% έναντι του προηγούμενου κλεισίματος.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης έχουν περιοριστεί λόγω σειράς προβλημάτων σε διυλιστήρια, με το τελευταίο να αφορά το κλείσιμο αρκετών μονάδων για επιθεώρηση στο διυλιστήριο της BP στο Τέξας. Η ConocoPhillips επίσης αναγκάστηκε να κλείσει κάποιες μονάδες σε διυλιστήριο στο Ιλινόις.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες, οι οποίες προκλήθηκαν από τη σταθερή μείωση των αποθεμάτων βενζίνης, τα οποία τώρα είναι περίπου 4% μειωμένα συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία των ΗΠΑ.

Παράλληλα, έντονος προβληματισμός επικρατεί για τις εξελίξεις με τα πυρηνικά του Ιράν, ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Ενεργείας προειδοποιεί ότι η πετρελαϊκή παραγωγή εκτός χωρών του ΟΠΕΚ κυμαίνεται χαμηλότερα των προβλέψεων, δημιουργώντας ανησυχίες για προβλήματα στην προσφορά.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα