Handelsblatt: Νέα διαφωνία απειλεί τους πιστωτές της Ελλάδας

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 22:06
UPD:22:07
REUTERS/MICHAELA REHLE

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, ο κ. Σόιμπλε παίρνει ήδη θέση διότι προβλέπει ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.

«Νέα διαφωνία απειλεί τους πιστωτές της Ελλάδας» αναφέρει σε δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt. 

H εφημερίδα σημειώνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει διαίσθηση αναφορικά με παρατεινόμενες διαμάχες, όπως για παράδειγμα όταν πριν από μερικές ημέρες αμφισβήτησε το νόημα της ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. Υπέρ αυτής της άποψης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα.

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, ο κ. Σόιμπλε παίρνει ήδη θέση διότι προβλέπει ότι σύντομα θα υπάρξει μια νέα διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Το ΔΝΤ και η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ ζητούν από τα κράτη της Ευρωζώνης ελάφρυνση για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του χρέους, υπενθυμίζει η  εφημερίδα, σημειώνοντας ωστόσο ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει εκεί μεγάλα περιθώρια.

«Προς τα έξω πάντως οι δανειστές προσπαθούν ακόμα να καλύψουν τις διαφορές τους», καταλήγει το δημοσίευμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα