Μinoan Lines: Να μας εμπιστευτούν οι μέτοχοι της Hellenic Seaways

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 13:35
UPD:15:33

Νέα έκκληση προς τους μετόχους της Hellenic Seaways (HSW) απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines, Αντώνης Μανιαδάκης, κλιμακώνοντας την προσπάθεια απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου της ακτοπλοϊκής εταιρείας.

Ο κ. Μανιαδάκης κάλεσε τους μετόχους της Hellenic Seaways να εμπιστευτούν την επιχειρηματική κίνηση των Minoan Lines, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της και θα αποτελέσει τη βέλτιστη λύση για τη στρατηγική ανάπτυξη τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και της ελληνικής ακτοπλοΐας εν γένει.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, η Minoan Lines, μέλος του ιταλικού ομίλου Grimaldi, επιχειρεί να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW.

Απαντώντας στους πολέμιους της επένδυσης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως «μη εθνικά σωστή» την πώληση της HSW στη Minoan Lines, ο κ. Μανιαδάκης επισήμανε ότι «σε μία κρίσιμη για την Ελλάδα υφεσιακή περίοδο, ο Όμιλος Grimaldi επένδυσε 320 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των μετοχών, μεταξύ των άλλων και πολλών Ηρακλειωτών μετόχων, των Μινωικών Γραμμών - ποσά τα οποία βοήθησαν την Κρήτη να ανταπεξέλθει στη δύσκολη επταετή οικονομική ύφεση που περάσαμε».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο Όμιλος Grimaldi επένδυσε για την οικονομική στήριξη των Μinoan Lines σε δύο συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου το ποσό των 80 εκατ. ευρώ. «Και ενώ επένδυσε συνολικά 400 εκατ. ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, παράλληλα σεβάστηκε την ιστορική έδρα της εταιρείας, η οποία και παραμένει όλα αυτά τα χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης με αμιγώς ελληνικό προσωπικό σ' όλα τα γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο, την Αττική, την Ηγουμενίτσα καθώς και σε όλα τα πλοία των Μινωικών Γραμμών» έσπευσε να διευκρινίσει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα