Μinoan Lines: Στρατηγική κίνηση η προοπτική απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου στη Hellenic Seaways

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 10:40
UPD:10:41
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ως σημαντική στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση της ελληνικής ακτοπλοΐας χαρακτηρίζει η Minoan Lines την προοπτική απόκτησης της μετοχικής πλειοψηφίας στη Hellenic Seaways.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου, μετά την αύξηση του ποσοστό της στην Hellenic Seaways (37,5%), η Minoan Lines επισημαίνει ότι έχει ξεπεράσει με επιτυχία «τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις εταιρείες του κλάδου της ελληνικής ακτοπλοΐας και οι προοπτικές της για τη συνέχεια είναι εξαιρετικά ευοίωνες».

«Έχοντας τη στήριξη του βασικού της μετόχου του Ομίλου Grimaldi, παγκόσμιου ηγέτη θαλάσσιων μεταφορών, και με σταθερή στρατηγική και ευέλικτο επιχειρησιακό σχεδιασμό, η εταιρεία κατόρθωσε να παραμείνει σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης και να καταγράψει τις σημαντικότερες θετικές οικονομικές επιδόσεις των τελευταίων ετών» επισημαίνει στη συνέχεια και προσθέτει τα εξής:

«Εύλογο ήταν λοιπόν το Διοικητικό  Συμβούλιο της εταιρείας να προχωρήσει σε νέες στρατηγικές κινήσεις, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της πατρίδας μας, παρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική ακτοπλοΐα.»

Η Minoan Lines παραθέτει παράλληλα, τους λόγους, για τους οποίες επιθυμεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Hellenic Seaways (HSW):

  • Οι γραμμές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ (Ηράκλειο – Πειραιάς & Ελλάδα – Ιταλία) και η HSW (Κυκλάδες, Β. Αιγαίο, Αργοσαρωνικός) είναι πλήρως συμπληρωματικές, καθώς δεν παρουσιάζονται επικαλύψεις, γεγονός που επιτρέπει την εκμετάλλευση των σημαντικών συνεργειών που προκύπτουν.
  • Η ένταξη της HSW στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα οδηγήσει σε α) υγιή σχήματα και επιτυχή αναδιοργάνωση της ελληνικής ακτοπλοΐας με τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και τη διασφάλιση χρηματοοικονομικής σταθερότητας, β) αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες / συνεργάτες σε ανταγωνιστικές τιμές και γ) τήρηση των άγονων γραμμών και όλου του εμπορικού δικτύου της εταιρείας, με σεβασμό στις υφιστάμενες συμφωνίες με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  • Το επίπεδο εξυπηρέτησης των κατοίκων των Ελληνικών νήσων καθώς και των τουριστών θα ανέλθει σημαντικά με την εφαρμογή των υψηλών προτύπων διαχείρισης των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ.
  • Η χρηματοοικονομική θέση της HSW κρίνεται ως ιδιαίτερα αδύναμη με βάση και τα Δημοσιευμένα στοιχεία Ισολογισμού του 2014 γεγονός που καθιστά απολύτως απαραίτητη την ενίσχυση της εταιρείας με νέα κεφάλαια που στην τρέχουσα αρνητική οικονομική συγκυρία μόνο ένας ισχυρός μέτοχος ο οποίος διαθέτει υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση μπορεί να διαθέσει.
  • Επιπρόσθετα, η ισχυρή παρουσία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW θα διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της και θα τη θωρακίσει προκειμένου να ξεπεράσει την οποιαδήποτε οικονομική δυσκολία παρουσιαστεί.

Καταλήγοντας, η ακτοπλοϊκή εταιρεία απευθύνει κάλεσμα προς τους μικρομεσαίους επενδυτές της HSW, προκειμένου να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους στην τιμή των 1,5 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα