Ford: Ανάκληση μοντέλων Focus και Focus C-MAX

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2005 08:50

ΣΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ των μοντέλων της Focus & Focus C-MAX για καλύτερη στεγανοποίηση του μηχανισμού πίσω υαλοκαθαριστήρα προχωρεί η Ford Motor Ελλάς.

Επειτα από έρευνες της εταιρείας, οι μηχανικοί της εντόπισαν ότι τα αυτοκίνητα Ford Focus και Focus C-MAX που είναι εξοπλισμένα με οπίσθιο υαλοκαθαριστήρα είναι πιθανόν να παρουσιάσουν εισροή νερού στον εσωτερικό μηχανισμό διαμέσου του άξονα όπου προσκολλάται ο βραχίονας του υαλοκαθαριστήρα. Εάν το νερό περιέχει άλατα, όπως συμβαίνει συνήθως, κατά τις συνθήκες οδήγησης το χειμώνα είναι πιθανό να προκληθεί ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το μοτέρ του.

Σε ακραίες περιπτώσεις το βραχυκύκλωμα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του συγκροτήματος του μοτέρ υαλοκαθαριστήρα. Η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο υψηλή ώστε να λιώσει τα εξαρτήματα επένδυσης στην περιοχή του συγκροτήματος του μοτέρ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ενημερώσει όλους τους κατόχους των συγκεκριμένων μοντέλων που ενδεχομένως τα αυτοκίνητά τους να έχουν επηρεαστεί από την προαναφερθείσα κατάσταση να επιστρέψουν τα οχήματά τους σε οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο διανομέα Ford προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί άμεσα, τοποθετώντας ένα βελτιωμένο κάλυμμα προστασίας από το νερό, καθώς επίσης και ένα στεγανωτικό δακτύλιο.

Τέλος, ο πελάτης δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά για την επίλυση του προβλήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα