Χ. Γεωργιάδης: Η Κύπρος θα αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 10:13
UPD:10:16
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

Λίγες ώρες μετά το επίσημο «οκ» του Eurogroup στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης, ο κ. Γεωργιάδης (φωτ. αρχείου) διαβεβαίωσε ότι παρά τη νευρικότητα των διεθνών αγορών, το κόστος δανεισμού της Κύπρου είναι στα επίπεδα των «καλών ημερών».

Την πεποίθηση ότι σύντομα η Κύπρος θα αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Λίγες ώρες μετά το επίσημο «οκ» του Eurogroup στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι παρά τη νευρικότητα των διεθνών αγορών, το κόστος δανεισμού της Κύπρου είναι στα επίπεδα των «καλών ημερών».

Ας σημειωθεί ότι το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε χθες κατά δύο μονάδες βάσης, στο 4,06%.

Ο κ. Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι η Λευκωσία διαθέτει επαρκή ταμειακά αποθέματα για τα επόμενα τρία χρόνια και σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την έκδοση ομολόγων, διάρκειας τεσσάρων ή πέντε ετών.

«Η χώρα μπορεί να πορευτεί για πολύ καιρό δίχως την ανάγκη εξόδου στις αγορές» επανέλαβε, διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε εκτός των αγορών».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα