Στην «Βερόπουλος» τελικά το οικόπεδο - φιλέτο στα Σκόπια

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2005 21:39

Η «Βερόπουλος» αναδείχθηκε νικητής και στον σημερινό επαναληπτικό διαγωνισμό για την απόκτηση του πλέον περιζήτητου οικοπέδου στα Σκόπια, έκτασης 10.772 τετραγωνικών μέτρων.

Η «Βερόπουλος» προσέφερε 510 ευρώ το τετραγωνικό, υπερισχύοντας της σλοβενικής «Μερκάτορ» που προσέφερε 500 ευρώ και των 410 ευρώ της σερβικής «Delta M».

Στον πρώτο διαγωνισμό στις 29 Ιουνίου, η «Βερόπουλος» είχε προσφέρει 300 ευρώ το τετραγωνικό, αλλά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε ύστερα από ενστάσεις των ανταγωνιστριών εταιρειών.

Ο θόρυβος που είχε ξεσπάσει τότε για τον αποκλεισμό της σλοβενικής και της σερβικής εταιρείας, προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι, ο οποίος είχε ζητήσει δημοσίως συγνώμη από τις θιγόμενες εταιρείες, ενώ η κυβέρνηση στο ενδιάμεσο αντικατέστησε και την επιτροπή του διαγωνισμού για την πώληση του οικοπέδου, κατηγορώντας την για παρατυπίες.

Στο οικόπεδο, η ελληνική εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει σύγχρονο εμπορικό κέντρο και ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ-μάρκετ στην περιοχή. Για την υλοποίηση αναμένεται να δαπανήσει περίπου 30 εκ. ευρώ.

Η «Βερόπουλος» δραστηριοποιείται στην ΠΓΔΜ από το 1997 και διαθέτει επτά σούπερ-μάρκετ με την επωνυμία «VERO».

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα