Υπό πίεση παραμένει το ευρώ

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005 11:27
UPD:14:54

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ πτώση σημειώνει σήμερα το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομική ανάπτυξη στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας, το ΑΕΠ της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης αυξήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο μόλις κατά 0,1% έναντι αύξησης 0,4% στο πρώτο τρίμηνο. Οι δαπάνες των γαλλικών νοικοκυριών μειώθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο κατά 0,3% έναντι αύξησης κατά 0,8% στο πρώτο τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, θετικά επηρεάζουν το αμερικανικό νόμισμα τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών της ομοσπονδιακής τράπεζας της Φιλαδέλφεια ανήλθε τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Τα θετικά οικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα στις ΗΠΑ ενισχύουν τις προσδοκίες ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, την ώρα που οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες -σε Ευρωζώνη και Ιαπωνία- διατηρούν αμετάβλητη τη νομισματική τους πολιτική.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 11:10 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2134 δολάρια έναντι 1,2175 δολαρίων αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 110,75 γιεν έναντι 110,54 γιεν χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα