Ντέισελμπλουμ: Χρειάζεται αξιόπιστη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 16:23
UPD:17:10
REUTERS/YVES HERMAN

Κοινή θέση των θεσμών και του Eurogroup αποτελεί η προσήλωση στη συμφωνία του καλοκαιριού δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Ο ίδιος τόνισε πως στην Ελλάδα χρειάζεται μια αξιόπιστη και βιώσιμη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και τα δημοσιονομικά να βρίσκονται μεσοπρόθεσμα σε σωστή τροχιά.

Για να τηρήσουμε τη συμφωνία του καλοκαιριού πρέπει να εξετάσουμε πόσα δημοσιονομικά μέτρα χρειάζονται, τι είδους μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει στο ασφαλιστικό, σημείωσε ο Ντέισελμπλουμ.

Προσέθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ενημερώσουν το Eurogroup σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια «θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Δεν συνδυάζεται οικονομικό με προσφυγικό

«Δεν θα συνδυαστεί το οικονομικό με τα προσφυγικό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Θα δούμε τι ακριβώς θα πει η Κομισιόν και πως ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί το προσφυγικό στην Ελλάδα. Η Αυστρία πρώτη ζήτησε χρηματοδοτική υποστήριξη» σημείωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα