ΑΒ Βασιλόπουλος: Αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005 17:31

Στα 425,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2005 ο κύκλος εργασιών της Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος έναντι 372,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2004.

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ από 4,8 εκατομμύρια ευρώ στο α εξάμηνο του 2004.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τα παραπάνω ποσά τα οποία αφορούν τη χρήση 2004 δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά της χρήσης 2005 εφόσον δεν εμπεριέχουν αφενός τις πωλήσεις και αφετέρου τα αποτελέσματα της θυγατρικής ΤΡΟΦΟ η οποία απορροφήθηκε από τη μητρική «ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ» το Δεκέμβριο του 2004.

Σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 437,8 εκατομμύρια ευρώ από 423,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2004 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3.4%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν από 6,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2004 σε 5,2 εκατ. ευρώ το 2005.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μείωση αυτή «οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι στα αποτελέσματα εμπεριέχονται, βάσει της αρχής της συντηρητικότητας και ιδιαίτερα με την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, όλες οι απαραίτητες προβλέψεις που διασφαλίζουν την εταιρεία έναντι ενδεχομένων κινδύνων και εξόδων συμπεριλαμβανομένης και αυτής που σχετίζεται με την πιθανή επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Επιπλέον, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν σε μικρότερο βαθμό από αυξημένες δαπάνες που αφορούν κυρίως σε δαπάνες διαφήμισης καθώς και σε δαπάνες για νέα καταστήματα τα οποία θα λειτουργήσουν το δεύτερο εξάμηνο.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία συνέχισε την αναπτυξιακή της δραστηριότητα με την προσθήκη δύο νέων καταστημάτων δικαιόχρησης (franchising) στο δίκτυο πωλήσεών της, το οποίο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου περιλαμβάνει 130 σημεία πώλησης.

Επίσης, σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται η προσπάθεια για την οργανική επέκταση της εταιρείας καθώς η διαδικασία για τη λειτουργία έξι νέων καταστημάτων.

Το πρώτο από αυτά το οποίο ήδη εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο στον Περισσό, είναι ένα σύγχρονο μεγάλο σουπερμάρκετ με χώρο πώλησης 1.800 τ.μ., διαθέτει χώρο στάθμευσης 140 θέσεων και ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο ανακύκλωσης. Έχει 12 ταμεία αυτόματης ανάγνωσης γραμμωτών κωδικών (scanning) εκ των οποίων τα 2 είναι ταμεία self-scanning.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα