Crown Hellas: Προς αποχώρηση από τη ρουμανική Crownpak

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005 18:02

Το διοικητικό συμβούλιο της Crown Hellas (πρώην Hellas Can) αποφάσισε σήμερα να ζητήσει την έγκριση των μετόχων για την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει στη ρουμανική εταιρεία Crownpak S.R.L. προς θυγατρική της PAI partners έναντι συνολικού ανταλλάγματος περίπου 9.500.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Crown Hellas απέκτησε το 100% των μετοχών της Crownpak, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή Πλαστικών Πωμάτων για Αναψυκτικά, το Νοέμβριο του 2004, βασιζόμενη στις συνέργιες που δημιουργούνταν με τον ανά τον κόσμο επιχειρηματικό κλάδο των πλαστικών πωμάτων της Crown Holdings Inc., η οποία είναι η απώτατη μητρική της CROWN Hellas Can.

Στις 18 Αυγούστου 2005, η Crown Holdings Inc., ανακοίνωσε ότι συνήψε συμφωνία για την πώληση του ανά τον κόσμο επιχειρηματικού της κλάδου των πλαστικών πωμάτων σε επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η PAI partners. Ως αποτέλεσμα αυτής της πώλησης, οι συνέργιες της CROWN Hellas Can και η πρόσβασή της στην τεχνολογία των πλαστικών μέσω της συμμετοχής της στην Crownpak S.R.L. δεν θα είναι διαθέσιμες πλέον.

Οι προαναφερθείσες συναλλαγές τελούν υπό ορισμένες αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της λήψης των κανονιστικών εγκρίσεων και άλλες συνήθεις αιρέσεις, και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο εντός του τρέχοντος έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα