ΔΝΤ: Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνουν οι τιμές πετρελαίου

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2005 08:40

Η τιμή του πετρελαίου, που πλησιάζει σήμερα τα 68 δολάρια το βαρέλι, θα παραμείνει αυξημένη επειδή δεν υπάρχουν ενδείξεις για πτώση της ζήτησης, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Γνωρίζουμε ήδη πως η τιμή του πετρελαίου δεν πρόκειται να πέσει και να βρεθεί στα προ δύο χρόνων επίπεδα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα», τόνισε ο διευθυντής του ΔΝΤ, Ροντρίγκο Ράτο σε τηλε-συνέντευξή του με δημοσιογράφους στην Ασία.

Η διατήρηση της ισχυρής ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και η ανάπτυξη των οικονομιών της Κίνας και της Ινδίας είναι οι βασικοί παράγοντες που σπρώχνουν τις τιμές του πετρελαίου προς τα επάνω, πρόσθεσε ο Ράτο.

«Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις ,ο βασικός λόγος στην αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου βρίσκεται φυσικά στη δύναμη της ζήτησης», υπογράμμισε ο διευθυντής του ΔΝΤ. «Υπάρχει πολύ ισχυρή ζήτηση και δεν υπάρχει προοπτική μείωσης αυτής της ζήτησης», πρόσθεσε.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης το πετρέλαιο έκλεισε χθες στα 67,32 δολάρια το βαρέλι και στις 05.25 (ώρα Ελλάδος) στην αγορά της Σιγκαπούρης είχε αυξηθεί στα 67,71 δολάρια καταγράφοντας άλλο ένα ρεκόρ.

Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα