Lamda Development: Διεύρυνση ζημιών

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2005 17:13

Μείωση σε ποσοστό 1,3% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Lamda Development στο πρώτο εξάμηνο του 2005, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο και ανήλθε σε 33.493 χιλιάδες ευρώ.

Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης της περιόδου διαμορφώθηκαν σε 1.121 χιλιάδες ευρώ έναντι 6.867 χιλιάδων ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 6.850 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιών 315 χιλιάδων ευρώ το 2004. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας οι βασικές αιτίες για την επιδείνωση των αποτελεσμάτων είναι:

- Οι ζημίες ύψους 5.306 χιλιάδων ευρώ της εταιρείας που αναπτύσσει τη Μαρίνα του Φλοίσβου, η οποία ως γνωστόν δεν λειτουργεί πλήρως, καθώς έχουν προσωρινά ανασταλεί οι εργασίες ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος από το ΣτΕ. Η εταιρεία εφαρμόζοντας την αρχή της συντηρητικότητας, όπως προβλέπεται από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, επιβάρυνε τα αποτελέσματα της με το μέγιστο δυνατό ύψος των μισθωμάτων προς την ΕΤΑ, ωστόσο το σχετικό ποσό θα οριστικοποιηθεί μέσω της διαδικασίας της διαιτησίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

- Η αύξηση κατά 4.472 χιλιάδες ευρώ των εξόδων (προώθησης πωλήσεων, συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών κλπ.), που αφορούν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας εμπορικής αξιοποίησης των δύο εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, στο Μαρούσι και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

- Οι ζημίες ύψους 1.852 χιλιάδων ευρώ της εταιρείας Lamda Shipyards & Marine Services S.A., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ναυπηγοεπισκευών, λόγω μειωμένου κύκλου εργασιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας βρίσκεται στην κορύφωσή του και η έναρξη λειτουργίας των δύο εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, στο Μαρούσι και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, αναμένεται να συμβάλει θετικά στην πορεία του ομίλου και να μεταβάλει ουσιαστικά το προφίλ του επιχειρηματικού του κινδύνου.

Επιπλέον, η διοίκηση της Lamda Development συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου η εταιρεία να επικεντρωθεί στους τομείς δραστηριότητας, που αφορούν κυρίως την ανάπτυξη ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΑΜΔΑ



Σχολιασμένα