ΑΓΕΤ Ηρακλής: Παύση της διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χ.Α. στις 10/3

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 16:56
UPD:17:07
ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Το πράσινο φως στην εξαγορά των κοινών μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής από την Lafarge Cementos SAU, άναψε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ως ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής ορίστηκε από την Επιτροπή, η 10η Μαρτίου.

Η Lafarge καλείται να καταβάλει τίμημα, ύψους 1,23 ευρώ ανά μετοχή, εντός τριών εργάσιμων ημερών, από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

H σχετική ανακοίνωση

Η εταιρεία με την επωνυμία «LAFARGE CEMENTOS SAU» (στο εξής, η «Lafarge Cementos») γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δυνάμει της από 751/24.02.2016 απόφασής του:

(α) ενέκρινε το αίτημα της Lafarge Cementos για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) των κοινών μετοχών της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» (στο εξής, η «Εταιρεία») σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 6 (εδάφιο πρώτο) του Ν. 3461/2006 και το άρθρο 2 της υπ' αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς «άσκηση δικαιώματος εξαγοράς μετά το τέλος της δημόσιας πρότασης σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3461/2006» και

(β) όρισε ως ημερομηνία παύσης (αναστολής) της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας την 10η Μαρτίου 2016.

2. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ' αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Lafarge Cementos θα καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους EUR 1,23 ανά μετοχή:

(α) στο Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων (στο εξής, «ΕΛΚΑΤ»), προκειμένου εκείνο με τη σειρά του να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών, για εκείνους τους δικαιούχους που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος τιμήματος, και

(β) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (στο εξής, «ΤΠΔ») υπέρ εκείνων των δικαιούχων που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους, των κατόχων κινητών αξιών που βρίσκονται σε λογαριασμό χειριστή υπό ειδική εκκαθάριση και των δικαιούχων οποιονδήποτε δικαιωμάτων επί των κινητών αξιών της Εταιρείας επί των οποίων έχει συσταθεί ενέχυρο, επικαρπία ή έχουν κατασχεθεί.

3. Η καταβολή του ανωτέρω ανταλλάγματος θα πραγματοποιηθεί εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτιστούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας.

Από το καταβλητέο αντάλλαγμα θα αφαιρεθεί το ποσό που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των μεταβιβαζόμενων μετοχών στην Lafarge Cementos.

Επιπλέον, η Lafarge Cementos θα αναλάβει να καταβάλει σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 3 της υπ' αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τις προμήθειες, δικαιώματα και έξοδα του ΕΛΚΑΤ και του ΤΠΔ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα