Προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας-Φινλανδίας στον τομέα του τουρισμού

Συνάντηση Σιουφα Αβραμόπουλου με τον φιλανδό υπουργό Μαουρί Πεκκαρίνεν
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2005 14:31
UPD:14:35

Tις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας στον τομέα του τουρισμού, συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον φινλανδό υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Μαουρί Πεκκαρίνεν.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σιούφας ευχαρίστησε τον κ. Πεκκαρίνεν και όλο το επιτελείο της κυβέρνησης της Φινλανδίας για την εξαιρετική συνεργασία.

«Η Φινλανδία», πρόσθεσε, «είναι μια χώρα με εξαιρετικές επιδόσεις στο πεδίο της αξιοποίησης των ευκαιριών που διέθετε. Της αξίζουν πραγματικά εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να μετατρέψει πολλά από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Μπορούμε από αυτή τη συνεργασία να ωφεληθούμε πάρα πολύ από τις δικές της επιδόσεις, για να γίνουν στο επόμενο διάστημα και δικές μας κατακτήσεις». «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Φινλανδία είναι ήδη δημοφιλής προορισμός μεταξύ των Ελλήνων. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα, και οι δύο χώρες βρίσκονται στην άκρη της Ευρώπης , είναι περίπου ισομεγέθεις. Μόνο έχουμε μια διαφορά θερμοκρασίας, ένα πρόσημο αλλάζει. Εκείνοι έχουν πλην 35 (βαθμούς Κελσίου) εμείς συν 35 (βαθμούς Κελσίου), όπως επεσήμανε και ο Πρωθυπουργός στην προχθεσινή συνάντηση με τον κ. Πεκκαρίνεν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Πιστεύουμε ότι τα πεδία συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας είναι πολλά και σημαντικά και θα διευρυνθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε ο κ. Σιούφας.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Τουρισμού Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς των Φινλανδών (150.000 και πλέον τουρίστες), με τις δυνατότητες της περαιτέρω διεύρυνσης να είναι πολύ μεγάλες.

Στόχος, όπως ανάφερε ο κ. υπουργός, είναι να εγκατασταθεί ένας σταθερός δίαυλος αμοιβαίας τουριστικής ροής ανάμεσα στις δυο χώρες, όπως επίσης και να υπάρξει τόνωση του ενδιαφέροντος στον επενδυτικό τομέα.

Από την πλευρά του ο κ. Πεκαρίνεν, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς για τους Φινλανδούς, υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα εξακολουθήσει να είναι ελκυστική και στο μέλλον, χάρη και στην επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παράλληλα ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Φινλανδίας εκδήλωσε το ενδιαφέρον να πληροφορηθεί για τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού και πώς αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα του να οργανώσει καλύτερα το δικό της τουριστικό προϊόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα