Στο 3,5% ο ρυθμός ανάπτυξης στο α΄ εξάμηνο

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2005 14:45
UPD:15:08

Με ρυθμό 3,5% αναμένεται να «τρέξει» η ελληνική οικονομία στο πρώτο εξάμηνο του 2005, αμετάβλητος σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο, παρά τις υψηλές τιμές πετρελαίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο (θα διαμορφωθεί) στο 3,5%. Αναμένεται να συνεχιστεί στο δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Η οικονομική εξέλιξη είναι θετική παρά το γεγονός ότι είμαστε σε μια μεταολυμπιακή χρονιά και οι τιμές του πετρελαίου είναι υψηλές. H ανεργία συνεχίζει να μειώνεται», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφερόμενος στη μείωση του ποσοστού ανεργίας, τόνισε ότι οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με την αύξηση των εξαγωγών, την άνοδο του τουρισμού και τον περιορισμό των ελλειμμάτων, είναι αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο κ. υπουργός είχε συνάντηση με τον έλληνα Επίτροπο της Ε.Ε., Σταύρο Δήμα, με τον οποίο συζήτησε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα