Στα περυσινά επίπεδα οι τιμές των σχολικών ειδών

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 14:23

Οι τιμές των σχολικών ειδών διαμορφώνονται στα περυσινά επίπεδα –και σε συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλότερα επίπεδα- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων και των επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με διακινητές και παραγωγούς σχολικών ειδών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε ότι «από τους επίσημους τιμοκαταλόγους προκύπτει ότι οι τιμές είναι στα ίδια ακριβώς επίπεδα με πέρυσι, ενώ ακόμα και εκεί που είχαμε αύξηση του κόστους, αυτό, δεν μεταφέρθηκε στην κατανάλωση».

Όπως επισήμανε ο κ. Παπαθανασίου, ακραίες περιπτώσεις (επώνυμα είδη και τα είδη μόδας τα οποία μπορεί να είναι ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι) δεν μπορεί και δεν πρέπει να λαμβάνονται σαν σημεία αναφοράς.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Αρμενάκης ανέφερε ότι η αγορά βιβλίων και χαρτικών λειτουργεί ανταγωνιστικά, οι καταναλωτές θα πρέπει να αγοράζουν άφοβα διότι οι τιμές είναι ίδιες ή και χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Ο κ. Αρμενάκης πρόσθεσε ότι από έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΣΕΕ, σε 23 προϊόντα από τέσσερα σημεία πώλησης, οι τιμές παρουσιάζουν διαφορές από κατάστημα σε κατάστημα, ωστόσο σε γενικό επίπεδο φαίνεται να διαμορφώνονται κατά 3,5% χαμηλότερα από πέρσι.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος κ. Μακρης επανέλαβε και αυτός από την πλευρά του ότι οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι και σε κάποιες περιπτώσεις διαμορφώνονται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα και απέδωσε το γεγονός στην ισοτιμία δολαρίου - ευρώ. Τόνισε δε ότι «ο καταναλωτής πρέπει να προσέχει εκτός από την τιμή και την ποιότητα διότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Δήμος Βερούκας, σημείωσε ότι στα χαρτικά και στα σχολικά δεν υπάρχουν ολιγοπωλιακά φαινόμενα, η αγορά είναι ανοιχτή και σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των τιμών, αυτές κινούνται στα περσινά επίπεδα και «δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε αυξήσεις».

Όσον αφορά στα τρόφιμα, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ανατιμητικές τάσεις. «Δεν υπάρχουν ανατιμήσεις τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο ούτε έχουμε καινούργιους τιμοκαταλόγους εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις» τόνισε.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα