Πάνω από τα 68 δολάρια το πετρέλαιο

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 14:59

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές αναμένουν νέα για τις ζημίες που προξένησε ο τυφώνας «Κατρίνα» στον Κόλπο του Μεξικού, όπου έχει ανασταλεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αργού και φυσικού αερίου.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής», δήλωσε ο οικονομολόγος για θέματα ορυκτού πλούτου και ενέργειας στη National Australia Bank, Τζέραρντ Μπουργκ. «Μπορεί να περάσουν βδομάδες μέχρι να μάθουμε την πλήρη έκταση αλλά δεδομένης της ευκολίας με την οποία φθάσαμε τα 70 δολάρια, δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τα 80 δολάρια το επόμενο φράγμα στην περίπτωση αποκατάστασης μακροπρόθεσμων ζημιών», πρόσθεσε.

Προληπτικά, έχει ανασταλεί η παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, όπως ενημέρωσε η Υπηρεσία Διαχείρισης Ορυκτού Πλούτου των ΗΠΑ.

Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου έχει φθάσει τα 68,28 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 1,08 δολ. ή 1,61% έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

Η τιμή του μπρεντ στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 2,58% έχοντας διαμορφωθεί στα 66,52 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη εκτινάχθηκε χθες σε νέο ιστορικό ρεκόρ, στα 70,80 δολάρια το βαρέλι αλλά στη συνέχεια κατέγραψε σημαντική πτώση, καθώς ο τυφώνας εξασθένησε πριν φθάσει στις αμερικανικές ακτές.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα