Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία, μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου για τρίτη ημέρα, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής, η οποία υποχώρησε τουλάχιστον δύο φορές απ ό,τι εκτιμούσαν οι οικονομικοί αναλυτές. Οι μετοχές της Advantest Corp., οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρονικά.

Ο Nikkei, υποχωρούσε 0,3%, φθάνοντας στις 12.429,43 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, περιορίζοντας την άνοδο που σημείωσε αυτόν τον μήνα, στο 4,4%. Ο Topix, σημείωνε απώλειες 0,2%. Συνολικά αυτόν τον μήνα, ο Topix αναρριχήθηκε 5,5%, οδεύοντας προς τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Μάρτιο του 2004, όταν είχε σημειώσει άνοδο 8,9%.

Οι μετοχές τις Cnooc Ltd., της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας πετρελαιοειδών της Κίνας, κινήθηκαν πτωτικά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το πρώτο εξάμηνο, τα οποία ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Οι μετοχές της Creative Technology Ltd., σημείωναν κέρδη, μετά την απόκτηση της πατέντας της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής MP3, αλλά και των iPods της Apple Computer Inc.

Πτωτικά κινούντο οι δείκτες στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες, σε αντίθεση με τους λοιπούς δείκτες της περιφέρειας, οι οποίοι σημείωναν άνοδο. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερα από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στις 104,48 μονάδες, ενώ οδεύει να κλείσει αυτόν τον μήνα με άνοδο 2,7%, κατά την τρίτη μηνιαία του άνοδο.

Χθες στις ΗΠΑ, ο δείκτης Standard & Poor's 500 σημείωσε απώλειες 0,3%, μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Federal Reserve, στις 9 Αυγούστου, τα οποία κατέδειξαν, ότι οι άνθρωποι που χαράσσουν τη νομισματική πολιτική ανησυχούν, πως η αύξηση των τιμών των καυσίμων, θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη. Οι ΗΠΑ, αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές της Ασίας.

Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, αναρριχήθηκε χθες στα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι, καθώς οι εταιρείες στις ΗΠΑ, υπολόγισαν τις ζημίες που προκάλεσε στα διϋλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικό, ο τυφώνας «Katrina». Τα συμβόλαια του πετρελαίου, προσφάτως διαπραγματεύθηκαν στα 70,33 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα