Η Σωληνουργεία Κορίνθου για τη διακοπή λειτουργίας εργοστασίου θυγατρικής

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 14:48

Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Μεταλλουργία Κορίνθου δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της Σωληνουργεία Κορίνθου, επισημαίνει η διοίκηση της τελευταίας σε ανακοίνωσή της προς το Χ.Α.:

«Στα πλαίσια της απόφασης 3/347/12.07.05 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 29.08.05 ανακοίνωσης της εταιρείας ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., αναφορικά με την άμεση διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Κορίνθου, της θυγατρικής της εταιρείας ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., διευκρινίζεται ότι το εν λόγω γεγονός δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της πρώτης, δεδομένου ότι :

1. Το εργοστάσιο της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. στη ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης Βοιωτίας έχει την δυναμικότητα και την παραγωγική ικανότητα να κατασκευάζει σωλήνες που ανήκουν στην γκάμα προϊόντων του εργοστασίου της Κορίνθου με διεθνώς ανταγωνιστικό κόστος, συνεπώς, δεν προβλέπεται να επηρεασθεί, εκ του γεγονότος της διακοπής της λειτουργίας του εργοστασίου στην Κόρινθο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρίας.

2.Το μικτό κέρδος στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, σε ενοποιημένη βάση εκτιμάται ότι θα επιβαρυνθεί κατά το ποσό των 500.000 EUR περίπου, ποσό σχετικώς μικρό δεδομένου ότι ήδη στο 1ο τρίμηνο του 2005, το μικτό κέρδος ανήλθε σε 11,2 εκατ. EUR. Επιπροσθέτως εκτιμάται ότι από την επόμενη χρήση, η επίδραση του εν λόγω γεγονότος στα ενοποιημένα αποτελέσματα της εταιρίας θα είναι θετική, αφ' ενός λόγω της παραγωγής των προϊόντων σε υψηλότερης παραγωγικότητας εγκαταστάσεις και αφ' ετέρου λόγω της σημαντικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα