Μέτρα στήριξης της αγοράς πισίνων ζητεί ο ΣΕΕΠΥ

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 16:47
UPD:18:34
SHUTTERSTOCK

Ο ΣΕΕΠΥ ζητεί την εκλογίκευση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους ιδιώτες ιδιοκτήτες πισίνων προκειμένου και αρθούν τα αντικίνητρα ανάπτυξης της σχετικής αγοράς, αλλά και να τονωθούν σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου. 

Μέτρα στήριξης τις ιδιωτικής αγοράς πισίνων ζητεί από την κυβέρνηση ο επαγγελματικός Σύλλογος Ελληνικών Επιχειρήσεων Πισίνας και Υδρομασάζ (ΣΕΕΠΥ).

Ειδικότερα, ο ΣΕΕΠΥ ζητεί την εκλογίκευση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους ιδιώτες ιδιοκτήτες πισίνων προκειμένου και αρθούν τα αντικίνητρα ανάπτυξης της σχετικής αγοράς, αλλά και να τονωθούν σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου. Ο ΣΕΕΠΥ χαρακτηρίζει ως Δαμόκλειο Σπάθη για τις επιχειρήσεις του κλάδου τα εξωπραγματικά τεκμήρια διαβίωσης όπως τα ορίζει ο νόμος σε σχέση με την πραγματική αξία της πισίνας, αλλά και το ύψος του φόρου πολυτελείας. Πρόκειται για ρυθμίζεις που προκαλούν ανάσχεση της επιχειρηματικότητας λόγω της υψηλής φορολόγησης, αλλά και διαρροή εσόδων για το κράτος λόγω του ότι αποτρέπουν τους ιδιοκτήτες πισίνων να τις δηλώσουν.

Ο ΣΕΕΠΥ, παράλληλα, θεωρεί αναγκαία τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαίσιου πιστοποίησης συντηρητών δημόσιων και ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών, με στόχο την αναβάθμιση των προδιαγραφών ασφάλειας κατά τη λειτουργία και την εγγυημένη ποιότητα του νερού.

Ως τρίτο μέτρο στήριξης του κλάδου ο ΣΕΕΠΥ ζητεί την εναρμόνιση των προδιαγραφών κατασκευής των επαγγελματικών και ιδιωτικών πισίνων με τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι απαιτήσεις σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας κατασκευής, καθώς και χρήσης των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΥ, Ανδρέα Πετρίδη, στην Ελλάδα ο κλάδος κατασκευής - συντήρησης πισίνας και υδρομασάζ εκπροσωπεί περισσότερες από 500 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν άμεσα πάνω από 4.000 εργαζόμενους, έχοντας κατασκευάσει στη χώρα πάνω από 75.000 ιδιωτικές και 20.000 επαγγελματικές πισίνες - στην πλειονότητά τους σε ξενοδοχεία αλλά και κολυμβητήρια.

Κατά τον κ. Πετρίδη, σε μια χώρα όπου πρωτίστως ο ξενοδοχειακός, αλλά και ο ιατρικός και θεραπευτικός τουρισμός, καθώς και η τουριστική κατοικία, αποτελούν μοχλούς στήριξης της οικονομίας, οι επιχειρήσεις πισίνας και υδρομασάζ έχουν πολλά να προσφέρουν στην ανάπτυξη και την απασχόληση, αρκεί να τύχουν της υποστήριξης της κυβέρνησης. «Στην Ελλάδα, μια καθαρά τουριστική αγορά, η διείσδυση ανάλογων έργων στον πληθυσμό περιορίζεται στο 0,68%, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 1,32%» αναφέρει ο κ. Ανδρέας Πετρίδης για να προσθέσει ότι «σήμερα, στην Ευρώπη υπάρχουν εγκατεστημένες 5 εκατ. πισίνες, με μεγαλύτερες αγορές τη Γαλλία (1,7 εκατ. πισίνες), την Ισπανία (1,3 εκ. πισίνες) και τη Γερμανία (1 εκατ. πισίνες).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα