Την έντονη αντίθεσή του στο φόρο πολυτελείας στις κολυμβητικές δεξαμενές σε ποσοστό 10% επί της αντίστοιχης τεκμαρτής δαπάνης τους εκφράζει με επιστολή του στον υπουργό Οικονομίας ο Σύλλογος Ελληνικών Επιχειρήσεων Πισίνας και Υδρομασάζ (ΣΕΕΠΥ).
Όπως σημειώνεται πρόκειται "για ένα ακόμα αντι-αναπτυξιακό μέτρο που τελικά στρέφεται εναντίον του κλάδου κατασκευής, εμπορίας και συντήρησης κολυμβητικών δεξαμενών, που ανάλογό του δεν ισχύει σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα. Το μέτρο αυτό θα έχει πολύ έντονες αρνητικές επιπτώσεις στα κρατικά έσοδα γιατί είναι ένα ακόμη πολύ σοβαρό αντι-κίνητρο στην δήλωση και νομιμοποίηση των μη δηλωθέντων κολυμβητικών δεξαμενών".
Ο ΣΕΕΠΥ στην επιστολή του αναφέρει ότι τίθεται θέμα επιβίωσης των εταιρειών που αντιπροσωπεύει και των συναφών επαγγελμάτων (πάνω από 1000 εταιρείες) και ζητά:
-
Να υπάρξει κατηγοριοποίηση, αναλογικότητα και δικαιοσύνη στην εφαρμογή του μέτρου, όπως δηλαδή ισχύει στα αυτοκίνητα και στα σκάφη και συγκεκριμένα να μην ισχύσει για τις μικρού μεγέθους οικογενειακές πισίνες, που είναι μέχρι 60 τ.μ.
-
Να μην ισχύσει για τις εσωτερικές πισίνες που έχουν ήδη συνυπολογιστεί στην επιφάνεια της κατοικίας, η οποία έχει ηδη φορολογηθεί με άλλες φορολογικές διατάξεις.
-
Να υπάρχει συντελεστής παλαιότητας όπως και στα αυτοκίνητα και να μην ισχύσει για κολυμβητικές δεξαμενές παλαιότερες των 10 ετών.
Καταλήγοντας, ο ΣΕΕΜΥ προσθέτει πως "μια πισίνα κοστίζει σήμερα αρκετά λιγότερα χρήματα λόγω εξέλιξης της τεχνολογίας, μεγαλύτερου ανταγωνισμού, μείωσης τιμών προϊόντων κ.λπ. και είναι φθηνότερη η τουλάχιστον όχι πιο ακριβή από ένα αυτοκίνητο 1400cc, έναν καλό κήπο ή ένα σύγχρονο "έξυπνο" σύστημα κεντρικής θέρμανσης - κλιματισμού".