Τη Δευτέρα οι υπογραφές για την εξαγορά της Βερόπουλος από τη Μetro

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 14:52
UPD:14:53
INTIME NEWS/INTIMEnews

Tης Δανάης Αλεξάκη

Τη Δευτέρα θα πέσουν - εκτός απροόπτου - οι τελικές υπογραφές για την εξαγορά της ελληνικής δραστηριότητας της Βερόπουλος από τη Metro ΑΕΒΕ. Η επόμενη μέρα για τη Μετρό θα περιλαμβάνει ένα δίκτυο που θα αριθμεί  περί τα 240 καταστήματα λιανικής και 50 χονδρικής, εμφανίζοντας τζίρο 1,1 δισ. ευρώ.

Ο στόχος της οικογένεια Παντελιάδη είναι σε βάθος τριετίας, ο τζίρος να κυμανθεί στο 1,5 δις ευρώ  και τα καθαρά κέρδη στα 45 – 50 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό πλάνο της τριετίας προβλέπει κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ. Αιχμή του επενδυτικού σχεδιασμού αποτελεί η διεύρυνση του δικτύου logistics. Πιο συγκεκριμένα,  η αλυσίδα βρίσκεται κοντά στην συμφωνία αγοράς ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, ενώ προχωρά και στην ενοικίαση αποθηκών- ψυγείων.

Επίσης σχεδιάζεται η επέκταση των αποθηκών στα Οινόφυτα κατά 20.000 τ.μ. και ο εκσυγχρονισμός των αποθηκών της Βερόπουλος στον Ασπρόπυργο. Ταυτόχρονα, εφέτος «τρέχουν» και οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί για την επέκταση του δικτύου της Metro οι οποίοι προβλέπουν την λειτουργία 9-10 νέων σημείων, δύο cash & carry, ενώ στα σχέδια είναι η επέκταση εκτός των συνόρων και συγκεκριμένα στην Κύπρο, με τη δημιουργία ενός Cash & Carry το 2017.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα