Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 14:52

Τη Δευτέρα οι υπογραφές για την εξαγορά της Βερόπουλος από τη Μetro

Τη Δευτέρα θα πέσουν – εκτός απροόπτου – οι τελικές υπογραφές για την εξαγορά της ελληνικής δραστηριότητας της Βερόπουλος από τη Metro ΑΕΒΕ. Η επόμενη μέρα για τη Μετρό θα περιλαμβάνει ένα δίκτυο που θα αριθμεί  περί τα 240 καταστήματα λιανικής και 50 χονδρικής, εμφανίζοντας τζίρο 1,1 δισ. ευρώ.

Tης Δανάης Αλεξάκη

Τη Δευτέρα θα πέσουν - εκτός απροόπτου - οι τελικές υπογραφές για την εξαγορά της ελληνικής δραστηριότητας της Βερόπουλος από τη Metro ΑΕΒΕ. Η επόμενη μέρα για τη Μετρό θα περιλαμβάνει ένα δίκτυο που θα αριθμεί  περί τα 240 καταστήματα λιανικής και 50 χονδρικής, εμφανίζοντας τζίρο 1,1 δισ. ευρώ.

Ο στόχος της οικογένεια Παντελιάδη είναι σε βάθος τριετίας, ο τζίρος να κυμανθεί στο 1,5 δις ευρώ  και τα καθαρά κέρδη στα 45 – 50 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό πλάνο της τριετίας προβλέπει κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ. Αιχμή του επενδυτικού σχεδιασμού αποτελεί η διεύρυνση του δικτύου logistics. Πιο συγκεκριμένα,  η αλυσίδα βρίσκεται κοντά στην συμφωνία αγοράς ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, ενώ προχωρά και στην ενοικίαση αποθηκών- ψυγείων.

Επίσης σχεδιάζεται η επέκταση των αποθηκών στα Οινόφυτα κατά 20.000 τ.μ. και ο εκσυγχρονισμός των αποθηκών της Βερόπουλος στον Ασπρόπυργο. Ταυτόχρονα, εφέτος «τρέχουν» και οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί για την επέκταση του δικτύου της Metro οι οποίοι προβλέπουν την λειτουργία 9-10 νέων σημείων, δύο cash & carry, ενώ στα σχέδια είναι η επέκταση εκτός των συνόρων και συγκεκριμένα στην Κύπρο, με τη δημιουργία ενός Cash & Carry το 2017.