Carlyle: 300 εκατ. δολ. για την εξαγορά της Xuzhou Machinery

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 09:44

ΠΟΣΟΝ 300 εκατ. δολ., για την εξαγορά της Xuzhou Construction Machinery Co., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής εξοπλισμού για κατασκευές, κάνοντας την πρώτη εξαγορά, ως εταιρεία επενδύσεων, θα προχωρήσει η Carlyle Group, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Carlyle, θέλει να αποκτήσει το 85% της Xuzhou Construction, σύμφωνα με τους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η εταιρεία επενδύσεων έχει υπό διαχείριση περίπου 30 δισ. δολάρια.

Οι εταιρείες επενδύσεων, με πρώτες την Carlyle, τη Newbridge Capital Ltd. και τη Warburg Pincus LLC, δαπάνησαν 7 δισ. δολ. από το 2000, προκειμένου να αποκτήσουν τη μειονότητα μετοχών σε κινεζικές εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Asian Venture Capital Journal. Στην περίπτωση που επιτραπεί στην Carlyle η απόκτηση μεριδίου στην Xuzhou Construction, θα σηματοδοτηθεί μια αλλαγή στην προσέγγιση της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να μειώσει τα ελλείμματα των κρατικών εταιρειών.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Guo Xiaoyu, είπε ότι οι κανονισμοί που παρουσιάστηκαν το 2003, επιτρέπουν την εξαγορά κινεζικών εταιρειών από ξένες εταιρείες. Η ίδια, αρνήθηκε να προσθέσει κάτι περισσότερο.

Από την άλλη πλευρά, ο Liu Qingdong, υψηλόβαθμο στέλεχος του γραφείου του γενικού διευθυντή της Xuzhou Construction και ο εκπρόσωπος της Carlyle, Christopher Ullman, επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα