ΕΤΕ: Η σχέση ανταλλαγής στη συγχώνευση με ΕΘΝΑΚ

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2005 18:15

Τα δ.σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) και της Εθνική Αξιοποιήσεως Ακινήτων και Εκμεταλλεύσεως Γενικών Αποθηκών (ΕΘΝΑΚ), σε συνέχεια των αποφάσεών τους για τη συγχώνευση των εταιρειών με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, αποφάσισαν να προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους την έγκριση σχέσης ανταλλαγής 2 μετοχών της απορροφώσας ΕΤΕ προς 15 μετοχές της απορροφώμενης ΕΘΝΑΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μέθοδοι που λήφθηκαν υπόψη κατά την εκτίμηση των σχετικών αξιών των δύο εταιρειών και, ακολούθως, κατά τον προσδιορισμό της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών τους, περιλαμβάνουν τη μέθοδο χρηματιστηριακής αξίας, συγκρίσιμων εταιρειών και συναλλαγών και θεμελιώδους ανάλυσης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η συγχώνευση των δύο εταιρειών, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 Ν. 2166/1993, 69επ. Κ.Ν. 2190/1920 και 16 Ν. 2515/1997 όπως ισχύουν, υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των απαραιτήτων εταιρικών αποφάσεων, τήρησης νομίμων διατυπώσεων και λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Οι ελεγκτικοί οίκοι PriceWaterhouseCoopers και KPMG ορίστηκαν ως ορκωτοί ελεγκτές για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της ΕΤΕ και της ΕΘΝΑΚ αντίστοιχα κατά την ημερομηνία των ισολογισμών μετασχηματισμού (31.7.2005). Επίσης οι ανωτέρω ελεγκτές θα ελέγξουν το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης και θα διατυπώσουν τη γνώμη τους για το αν η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών είναι δίκαιη και λογική.

Οι εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών θα υποβληθούν στις Γενικές Συνελεύσεις των δύο εταιρειών. Επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΤΕ και της ΕΘΝΑΚ θα καταρτίσουν λεπτομερείς εκθέσεις, στις οποίες θα επεξηγούν και δικαιολογούν από νομική και οικονομική άποψη το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης και ειδικότερα τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών, και οι οποίες εξίσου θα υποβληθούν στις αντίστοιχες Γενικές Συνελεύσεις.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις, και την ακύρωση των μετοχών της ΕΘΝΑΚ που κατέχει η ΕΤΕ ο συνολικός αριθμός των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα αυξηθεί κατά 2.670.367 μετοχές, οι οποίες θα προστεθούν στις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που θα υπάρχουν μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της ΕΤΕ με την ΕΘΝΕΧ (336.599.045), ώστε ο συνολικός αριθμός των μετοχών της απορροφώσας θα ανέλθει σε 339.269.412.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα