Die Welt: Σε ήπια στάση της Μέρκελ προσδοκά ο Αλ. Τσίπρας

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 13:42
UPD:14:45
EPA/RAINER JENSEN

Στην ήπια στάση της Άγκελα Μέρκελ προσβλέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα συνδέει το προσφυγικό πρόβλημα με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και περικοπών που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα εν όψει της πρώτης αξιολόγησης.

O Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι η Άγκελα Μέρκελ θα φανεί υποχωρητική λόγω του προσφυγικού, υπογραμμίζει, σπεύδοντας να διευκρινίσει ωστόσο, ότι ενδεχομένως να «απατάται».

Σημειώνει παράλληλα, ότι «εξακολουθεί να ισχύει για τη γερμανική κυβέρνηση, η αρχή της χρηματοδότησης έναντι δέσμευσης για μεταρρυθμίσεις».

Επικαλούμενη κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, η Die Welt υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό, γι' αυτό και δεν ζήτησαν σε καμία συνάντηση με μέλη της γερμανικής κυβέρνησης κάποια συμφωνία τύπου “πρόσφυγες έναντι ηπιότερων όρων”».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν πολλές υποθέσεις: «Ότι θα λυγίσει η Μέρκελ, ότι θα υποχωρήσει ο Τσίπρας». «Η Kαγκελάριος χρειάζεται τη βοήθεια των Ελλήνων προκειμένου να λειτουργήσει το σχέδιό της για την προσφυγική κρίση, χωρίς να κλείσουν τα σύνορα εντός της Ευρώπης. Ο Τσίπρας χρειάζεται πάνω από όλα τη Μέρκελ εάν θέλει να λάβει τον Ιούλιο δισεκατομμύρια ώστε να εξοφλήσει τα χρέη του», καταλήγει η Die Welt.

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα