Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη, να οδεύει στα υψηλότερα επίπεδα πενταετίας, καθώς εκτιμάται, ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ, θα θέσει τέλος στις αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού τον επόμενο μήνα, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη, στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι μετοχές της ιαπωνικής Takeda Pharmaceutical Co. και της Hon Hai Precision Industry Co., της Ταϊβάν, οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 106,75 μονάδες, στις 11:22' π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2000. Εννέα από τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν, κινούντο ανοδικά, εκτός του οικονομικού κλάδου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 12.549,71 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα, σημείωνε άνοδο 0,4%. Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν κέρδη, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Κίνα και τις Φιλιππίνες. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά στην Ινδονησία, λόγω εθνικής εορτής.

Στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500, έκλεισε χθες 1% υψηλότερα, σε αντίθεση με τον Dow Jones Industrial Average, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 0,2%. Η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ μειώθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, εξ αιτίας της αύξησης του κόστους της ενεργείας. Ο δείκτης του Institute for Supply Management, υποχώρησε στο 53,6 τον Αύγουστο, από 56,6 τον Ιούλιο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα σημείωνε άνοδο στο 57.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα