Yποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στο Λονδίνο

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2005 09:40

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε για δεύτερη ημέρα η τιμή του αργού πετρελαίου στο Λονδίνο, μετά την απόφαση της International Energy Agency (ΙΕΑ), να διαθέσει πετρέλαιο από τα αποθέματα που είχαν οι χώρες μέλη της, μειώνοντας τις ανησυχίες για τις απώλειες της παραγωγής των ΗΠΑ από τον τυφών «Katrina».

H IEA, είπε στις 2 Σεπτεμβρίου ότι θα διαθέσει 2 εκατ. βαρέλι πετρελαίου ημερησίως από τα αποθέματα για τις επόμενες 30 ημέρες. Η ποσότητα, είναι μεγαλύτερη των απωλειών ύψους 1,8 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Χθες, τα διϋλιστήρια που παράγουν 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως στον Κόλπο του Μεξικό, παρέμειναν κλειστά.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, υποχώρησε 1,31 δολ. ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 64,75 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές. Τα συμβόλαια, διαπραγματεύθηκαν στα 65,04 δολ. το βαρέλι στις 2:01' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Την ίδια ώρα 384 συμβόλαια άλλαξαν χέρια. Στις 2 Σεπτεμβρίου ο όγκος των συναλλαγών ήταν 49.277 συμβόλαια.

Το μπρεντ άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 68,89 δολ. το βαρέλι στις 30 Αυγούστου. Η τιμή του είναι 60% υψηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο ενεργείας στον κόσμο, είναι σήμερα κλειστό, λόγω εθνικής εορτής.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου υποχώηρησαν 27%, φθάνοντας στα 67,57 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη στις 2 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση μετά το πέρασμα του τυφώνα «Katrina». Στις 30 Αυγούστου η τιμή του ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα